Snacinevelde

Hogyan neveljünk kutyát. Vagy hogyan ne.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Intro...

2012.04.03. 08:04 ujkutyas

Kutyank lesz. Igy dontottunk, nem emlekszem, mikor.

Kvarc tehet az egeszrol. Az elozo kutyank. Anyosomek lenyultak tolunk, nyaralas (vagy mutet..?) alatt naluk volt, aztan egymasba szerettek. Kvarc egy kurva, az ugyes fajtabol, nem lehet nem szeretni. Fajta... Torpe schnuzer. Nagymeretu. Vagy kismeretu kozep. Az elobbi valoszinubb. Menhelyi kutya, az evszazad talanya. Keszen kaptuk, szobatiszta volt, csendes, jolnevelt. Egyszeruen lehetetlen rosszat mondani rola. Es nem azert, mert elfogult vagyok. Nem vagyok az. Nem szeretem a kutyakat. Vannak kutyak, amiket szeretek, de a fajt ugy osszsegeben... No fuckin' way! Szoval nem voltam elfogult, de Kvarc a tokeletes kutya. Az allitas nem igenyel bizonyitast, egyszeruen teny. Es ezert talany. Miert rak valaki menhelyre egy tokeletes kutyat?

Tehat le lett nyulva. Voltak persze pozitivumai is a dolognak, szakado esoben munka utan kutyasetaltatassal inditani nem egy alomfeladat. De azert hianyzik. Nyilvan visszakerni nem fogjuk. Imad falun elni, orizni az udvart, megugatni a postast, vedeni anyosomekat. Ugyhogy masik kutya utan kellett (Faszt kellett!) neznunk.

Ket lehetseges alternativa van kutyahoz jutasra: menhely vagy tenyeszto. Kvarc menhelyi kutya, elo bizonyiteka, hogy milyen kincsekhez lehet hozzajutni menhelyen. A szomszed spanieljei menhelyi kutyak. Az elo bizonyitekai, hogy milyen csontlisztnek valo szutykokhoz lehet hozzajutni menhelyen. Nem mertunk megint menhelyrol szerezni kutyat. Egyszeruen nem lehet, hogy ketszer atkozott szerencsesek legyunk. Maradt a tenyeszto.

Ja igen... Hogy milyen kutya lesz? Schnauzer, termeszetesen. Meg nem tudom mondani, hogy jott a kepbe a fajta. Kozep/standard schnauzer a terv, mert a torpe... Torpe. Egy kutya nem torpe, nem kicsi, nem szopran hangon ugat. A kozep schanuzer nem kis kutya, ugyanakkor nagynak se mondanam. Erzesem szerint a lakasban joszivvel tarthato meret teteje. Nekunk valo. A lakas also szintje 40 negyzetmeter, van egy ugyanekkora kertunk/teraszunk. Hatalmas ret ot perc setara a lakastol.

Szoval kozep schnauzer tenyesztot kerestunk. Index, schanuzer forum volt a kiindulohely. Meg a lap.hu kennelekrol szolo resze. A ket oldalon talalhato infok alapjan vegul a Tancoslabu kennelre esett a valasztasunk.

Aprilis elejen jon a kovetkezo alom, a masodik szukara vagyunk elojegyezve. Itt tartunk most.